Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση για «παταγώδη αποτυχία» στη διαχείριση της πανδημίας, αναφέροντας ότι η Μύκονος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα, κατά την επίσκεψή του στο νησί. 

 

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυκόνου. 

 

«Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα. Η κυβέρνηση κάνει και φέτος στον τουρισμό τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άνοιξε τον τουρισμό χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση, χωρίς να ενισχύσει τα κέντρα υγείας στους τουριστικούς προορισμούς και δίχως να φροντίσει για ξενοδοχεία καραντίνας στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. 

 

«Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Την καλούμε, έστω και τώρα, να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να προχωρήσει σε εκτεταμένα τεστ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. 

 

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση, μετά «το μίνι lockdown στη Μύκονο που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για τον ελληνικό τουρισμό για κάθε προορισμό» να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά.

 

«Ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.