Τσίπρας για Τζόκερ: Ο Χρυσοχοΐδης αποκατέστησε τη τάξη ενώ δεν τα κατάφεραν τα όργανα της Γκόθαμ Σίτι

Τσίπρας για Τζόκερ: Ο Χρυσοχοΐδης αποκατέστησε τη τάξη ενώ δεν τα κατάφεραν τα όργανα της Γκόθαμ Σίτι Facebook Twitter
Eurokinissi
4

«Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοΐδης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την έφοδο της αστυνομίας σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία «Τζόκερ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει, ειδικότερα, ότι το περασμένο Σάββατο πήγε σινεμά, «ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ», «σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ». «Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα», προσθέτει.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας μιλά για το πώς εξέλαβε ο ίδιος την ταινία και τα μηνύματα της: «Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό, οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο».

«Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο», συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα».

«Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα "προοδευτική" κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω...», συμπληρώνει τονίζοντας πως «την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε...».

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα συνοδεύεται από μία φωτογραφία που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. πρόκειται για ένα καρέ από την ταινία όπου το πρόσωπο κάποιου που κυνηγά τον «Τζόκερ» έχει αντικατασταθεί από το πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη) και η οποία «προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου», όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμπνευσμένη θα έλεγα...», υπογραμμίζει.

Ραγκούσης: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Ραγκούσης επικοινώνησε επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία «για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών», όπως αναφέρει σε δήλωσή του. «Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση, η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές» προσθέτει ο κ. Ραγκούσης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αντί να ειρωνεύεσαι Αλέξη πες μας γιατί δεν τον άλλαξες το νόμο στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσες; Που να προλάβεις θα μου πεις, άλλωστε είχατε την κυβέρνηση όχι την "εξουσία".Όσο για τον κο Ραγκούση, πρώην υπουργό, που δηλώνει ότι είναι "αδιανόητες εξελίξεις" αυτό που συνέβη, η εφαρμογή ενός νόμου δηλαδή, ότι και να πω είναι λίγο. Ας τον κρίνουν όσοι τον ψηφίζουν.Είναι τουλάχιστον γελοίο άνθρωποι που πέρασαν από κυβερνητικά πόστα να καταγγέλλουν την εφαρμογή ενός νόμου που δεν άλλαξαν όταν μπορούσαν. Αλλά στην Ελλάδα η γελοιότητα είναι επιστήμη...
lol εντάξει πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει χιούμορ έστω. Καλά για τις εφόδους στις αίθουσες ειλικρινά δεν έχω κάτι να πω παρά μόνο ότι νόμιζα πως ζούσαμε στο 2019 σε μια -υποτίθεται- προοδευτική χώρα της Ε.Ε.