Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τις διακοπές του στη θαλαμηγό Παναγόπουλου και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Στην αρχή ωστόσο είπε πως του κάνει εντύπωση πως δεν τον ρωτάνε για άλλα θέματα όπως η Σύνοδος Κορυφής και τα ελληνοτουρκικά για τις διεθνείς σχέσεις. «Το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές, αλλά θα το κάνω άλλη μια», είπε.

 

Ο Αλέξης Παπαχελάς ρώτησε αν θυμώνει που «δεν υπήρχε ένας συνεργάτης να σας πει ότι αυτή η εικόνα είναι στα όρια της ύβρεως;».

 

«Δεν ήταν μυστικές διακοπές. Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή και τις πούλησαν για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

 

Τσίπρας για διακοπές στη θαλαμηγό Παναγόπουλου: Δεν ήταν μυστικές διακοπές - Έχω δικαίωμα στην ιδιωτικότητα
Η Κατερίνα Παναγοπούλου

 

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας. 

 

Στη συνέχεια έστρεψε όμως τη συζήτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη  και αναφέρθηκε στο σπίτι του στην Τήνο: «Είναι γνωστό ότι η οικογένεια αυτή έχει τη δυνατότητα να ζει με πολύ μεγάλη άνεση. Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι έχει σπίτι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, εγώ δεν την έχω και εμένα με ρωτάτε, εκείνον δεν τολμάτε».