Τσίπρας: Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών - Απειλές Λεβέντη πως θα αποχωρήσει αν δεν τεθεί θέμα οικουμενικής

Τσίπρας: Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών - Απειλές Λεβέντη πως θα αποχωρήσει αν δεν τεθεί θέμα οικουμενικής Facebook Twitter
5

Συνεχίζεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό.

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σύσκεψης, κατά τον οποίο παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τέθηκαν ερωτήσεις από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα, ο Βασίλης Λεβέντης «απείλησε» τους παρευρισκομένους ότι δεν θα «μπει» στη συζήτηση για το προσφυγικό, αν δεν τεθεί θέμα οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ η Φώφη Γεννηματά επέμεινε για μία ακόμη φορά στην ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με τόσα αδιέξοδα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών"Παλιότερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαχωρισμό Σένγκεν και Ελλάδας αλλά όσο πάει γίνεται ευκολότερο.Αλλά σοβαρά, ακόμη και πεντάχρονο καταλαβαίνει την διαφορά. Πρόσφυγας είναι αυτός που παρατάει τα πάντα πίσω του γιατί κινδυνεύει άμεσα. Μετανάστης είναι αυτός που ζητά μια καλύτερη τύχη. Συγχέοντας τα υποτιμάς του πρώτους και δεν βοηθάς τελικά κανένα.Εκτός και αν θέλει να παραδεχτεί οτι όλοι όσοι Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό είναι πρόσφυγες λόγω της πολιτικής του.
Ο διαχωρισμός πρόσφυγα και μετανάστη δεν είναι καθόλου απλός όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που φεύγουν από εμπόλεμες ή κατεστραμμένες λόγω πολέμου περιοχές. Το πιο βασικό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ταυτοποίηση των ανθρώπων αυτών. Για χρόνια δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να προσληφθούν διερμηνείς που θα καταλάβαιναν αν τα άτομα που έρχονταν ήταν για παράδειγμα Αφγανοί ή Πακιστανοί (όλοι δήλωναν πως έρχονταν από το Αφγανιστάν, οπότε είχαμε υποχρέωση να τους δεχτούμε). Και δεν γίνονταν αυτές οι προσλήψεις διότι οι διακινητές λάδωναν και από τη δική μας πλευρά των συνόρων, για να μην επεκταθώ σε λεπτομέρειες που θα λογοκριθούν.Τώρα που μας πέσε η κεραμίδα με αυτούς τους όγκους ανθρώπων, δεν έχουμε πολλά περιθώρια - δεσμευόμαστε και από τις διεθνείς συνθήκες - να κάνουμε κάτι άλλο. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πεντάχρονα στα παιχνίδια τους, και ας δούμε πώς θα επιβιώσουμε από ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο δεν είμασταν έτοιμοι και εν πολλοίς δεν θέλαμε να το αντιμετωπίσουμε.