Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων

Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον κορωνοϊό. 

Στο νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα λόγω κορωνοϊού. 

Οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς, με σκοπό να οριστικοποιηθεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και αλλαγές στο αρχικό σχέδιο που τέθηκε στο τραπέζι.

Αρκετές ημερομηνίες είναι ανοιχτές, αλλά έχει «κλειδώσει» η έναρξη για επιστροφή στην κανονικότητα στις 4 Μαΐου.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασε επιγραμματικά το σχέδιο, αναφέροντας πως μετά τη λήξη των μέτρων θα ξεδιπλώνεται σε στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να αξιολογείται η εξέλιξη της επιδημίας. Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με συγκεκριμένη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM