ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν – Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν – Τι συζήτησαν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών διαδρόμων.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έδαφος για την απευθείας επικοινωνία των δύο ηγετών, προετοίμασαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Κύκλοι του Μαξίμου σχολίασαν πως η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα χαμηλής και όχι υψηλής πολιτικής. Ωστόσο συμφώνησαν πως το επίπεδο της διμερούς έντασης είναι απαράδεκτα υψηλό και απαιτείται αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας για να υπάρχει αποκλιμάκωση εντάσεων.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών μετά από εκείνη του Ιανουαρίου - οπότε και ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του φονικού σεισμού.

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ