Τι θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαπραγματεύσεις για το Grexit; Η απάντηση εκπλήσσει

Τι θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαπραγματεύσεις για το Grexit; Η απάντηση εκπλήσσει Facebook Twitter
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ / ΜΠΕ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
1

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής στη σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας για το Brexit, σίγουρα θα είχε πολλά να θυμάται από εκείνες τις κρίσιμες -για τη χώρα- μέρες. 

Γι' αυτό και ο Guardian και με αφορμή τη θέση στην οποία βρίσκεται πλέον η Τερέζα Μέι, έχοντας βάλει τη Βρετανία στη τελική ευθεία για το Brexit, απευθύνθηκε στον Έλληνα πολιτικό, ρωτώντας τις αναμνήσεις του από εκείνες τις εφιαλτικές ώρες. 

Μόνο που στη σχετική συνέντευξη, αυτά που θυμάται ο πρώην υπουργός από εκείνες τις εξαιρετικά κρίσιμες -για την Ελλάδα- ημέρες, κάπως εκπλήσσουν. 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

 

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ...Βρισκόσαστε λοιπόν σ' αυτό το μέρος, προσπερνάτε τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να σας αρπάξουν. Υπάρχει κάτι που θυμάστε πιο έντονα απ' όλο αυτό; Πού ακριβώς βρισκόταν αυτή η αίθουσα; Ποιος ήταν εκεί μαζί σας; 

-Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι τα σάντουιτς ήταν πραγματικά άθλια. Ότι ο καφές τους ήταν τραγικός. Χειρότερος κι από αυτόν που σερβίρουν στα Αμερικανικά ξενοδοχεία. Νομίζω ήταν ο χειρότερος καφές που είχα πιει στη ζωή μου. Όσο για τις αίθουσες; Είναι σχεδιασμένες για να βασανίζουν όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Και δεν μιλάω μόνο για τη Μέι, αλλά και για τον Μπαρνιέ και όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Ειλικρινά, απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι αντέχουν να υποφέρουν εκεί μέσα για τόσο πολύ. Είναι κακά φωτισμένες, νιώθεις σαν κοτόπουλο σε θάλαμο εκτροφείου και μετά είναι αυτά τα τεράστια τραπέζια συσκέψεων με τις οθόνες μπροστά σου, γιατί δεν μπορείς να τους δεις όλους μέσα σ' αυτή την αίθουσα...».

Ας σημειωθεί, ότι το βρετανικό Μέσο ενημέρωσης, επισημαίνει ότι ασχέτως αν οι διαπραγματευτικές τακτικές Βαρουφάκη δεν στέφθηκαν με επιτυχία, ωστόσο η πολιτική καριέρα του αναδείχθηκε μέσα από την έκταση που πήραν οι κινήσεις και οι δηλώσεις του. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια