LIVE!

Τι θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαπραγματεύσεις για το Grexit; Η απάντηση εκπλήσσει

Τι θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαπραγματεύσεις για το Grexit; Η απάντηση εκπλήσσει Facebook Twitter
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ / ΜΠΕ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
1

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής στη σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας για το Brexit, σίγουρα θα είχε πολλά να θυμάται από εκείνες τις κρίσιμες -για τη χώρα- μέρες. 

Γι' αυτό και ο Guardian και με αφορμή τη θέση στην οποία βρίσκεται πλέον η Τερέζα Μέι, έχοντας βάλει τη Βρετανία στη τελική ευθεία για το Brexit, απευθύνθηκε στον Έλληνα πολιτικό, ρωτώντας τις αναμνήσεις του από εκείνες τις εφιαλτικές ώρες. 

Μόνο που στη σχετική συνέντευξη, αυτά που θυμάται ο πρώην υπουργός από εκείνες τις εξαιρετικά κρίσιμες -για την Ελλάδα- ημέρες, κάπως εκπλήσσουν. 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

 

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ...Βρισκόσαστε λοιπόν σ' αυτό το μέρος, προσπερνάτε τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να σας αρπάξουν. Υπάρχει κάτι που θυμάστε πιο έντονα απ' όλο αυτό; Πού ακριβώς βρισκόταν αυτή η αίθουσα; Ποιος ήταν εκεί μαζί σας; 

-Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι τα σάντουιτς ήταν πραγματικά άθλια. Ότι ο καφές τους ήταν τραγικός. Χειρότερος κι από αυτόν που σερβίρουν στα Αμερικανικά ξενοδοχεία. Νομίζω ήταν ο χειρότερος καφές που είχα πιει στη ζωή μου. Όσο για τις αίθουσες; Είναι σχεδιασμένες για να βασανίζουν όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Και δεν μιλάω μόνο για τη Μέι, αλλά και για τον Μπαρνιέ και όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Ειλικρινά, απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι αντέχουν να υποφέρουν εκεί μέσα για τόσο πολύ. Είναι κακά φωτισμένες, νιώθεις σαν κοτόπουλο σε θάλαμο εκτροφείου και μετά είναι αυτά τα τεράστια τραπέζια συσκέψεων με τις οθόνες μπροστά σου, γιατί δεν μπορείς να τους δεις όλους μέσα σ' αυτή την αίθουσα...».

Ας σημειωθεί, ότι το βρετανικό Μέσο ενημέρωσης, επισημαίνει ότι ασχέτως αν οι διαπραγματευτικές τακτικές Βαρουφάκη δεν στέφθηκαν με επιτυχία, ωστόσο η πολιτική καριέρα του αναδείχθηκε μέσα από την έκταση που πήραν οι κινήσεις και οι δηλώσεις του. 

Πολιτική
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια