Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους, όποιος κι αν είναι ο θύτης

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους, όποιος κι αν είναι ο θύτης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Ανάρτηση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» εν μέσω καταγγελιών παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της για κακοποίηση, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι η νομοθεσία «ισχύει για όλους».

«Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος και αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και "γκρίζες ζώνες" ελέγχου και επιβολής του νόμου», σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός αναφέρει ότι «κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην "Κιβωτό του Κόσμου", η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθεί, και σε αυτή την περίπτωση, όλη η αλήθεια».

«Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης, εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη. Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά», γράφει χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ