Θεανώ Φωτίου: Η Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεανώ Φωτίου: Η Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τα προνοιακά ιδρύματα, η Θεανώ Φωτίου σχολιάζει πως η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκτενή ανακοίνωση της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δήλωση της υφυπουργού Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου στο OPEN TV ότι «μια τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 400 ευρώ με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη", σημειώνει ότι «τόσα ακριβώς δίνει το ΚΕΑ σήμερα σε τετραμελή οικογένεια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% το 2020 κατ' αναλογία της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και το ότι ο αριθμός των άνεργων δικαιούχων που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας θα φτάσει στο 20% από το 10% που ισχύει τώρα. Αυτά είναι μέτρα που θα αυξήσουν και τους δικαιούχους και τις δαπάνες», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ανεπαρκή και ελλιπή» την ενημέρωση της κ. Μιχαηλίδου σχετικά και με τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας- ΚΚΠΠ) με αφορμή αναφορά της υφυπουργού, ότι θα προκηρύξει με διαδικασίες ΑΣΕΠ 341 θέσεις γιατί «η εποπτεία του υπουργείου ήταν εικονική, αφού σε πολλά ιδρύματα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων».

Η κ. Φωτίου απάντησε μεταξύ άλλων ότι «καλύψαμε με επικουρικό προσωπικό τις ανάγκες, ενόψει μόνιμων προσλήψεων τις οποίες δρομολογήσαμε» και ότι «από τον Δεκέμβριο του 2018 με το Ν. 4578/2018 προκηρύξαμε 341 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι οποίες αυξήθηκαν σε 393 τον Μάιο του 2019 με το Ν. 4611/2019. Στους δύο νόμους προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM