«Στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη τοποθέτηση της κυβέρνησης για το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το σχόλιό του στα social media, δηλώνοντας ότι η «αναφορά σε "γλέντι στην Ικαρία" στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας». Επίσης, επεσήμανε ότι το γεύμα έγινε σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας «την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.

 

«Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε "γλέντι στην Ικαρία", στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας», δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης.

 

«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

«Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού. Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα», κατέληξε στη δήλωσή του.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ακατανόητη έκθεση ιδεών

 

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη, την οποία χαρακτήρισε «ακατανόητη έκθεση ιδεών».

 

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες», απαντά η Κουμουνδούρου.

 

«Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.