Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσίπρας για το γεύμα Μητσοτάκη: Βαθιά υπεροψία και αλαζονεία, όχι επαναλαμβανόμενη ανεμελιά

Τσίπρας για το γεύμα Μητσοτάκη: Βαθιά υπεροψία και αλαζονεία, όχι επαναλαμβανόμενη ανεμελιά Facebook Twitter
0

Βαθιά «υπεροψία και αλαζονεία» καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το γεύμα στο οποίο παρέστη ο πρωθυπουργός στην Ικαρία.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία», έγραψε στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά του κ. Τσίπρα περί «ανεμελιάς» είναι για την απάντηση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, έπειτα από αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει φωτογραφίες του από την Πάρνηθα. Τότε είχε κάνει λόγο για μια «μικρή στιγμή ανεμελιάς ή αβλεψίας» που διογκώθηκε.

«Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ... Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δημοσίευσε βίντεο που κατέγραψε την είσοδο αρκετών ανθρώπων στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, όπου παρατέθηκε το γεύμα στον κ. Μητσοτάκη. 


Οι αντιδράσεις για τις εικόνες από το γεύμα που παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ικαρία συνεχίζονται και σήμερα. Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια του «πρόχειρου γεύματος» τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, «δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι».

Παραδέχθηκε όμως ότι οι «εικόνες και οι συνθήκες εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός», με συγκέντρωση κόσμου που «προσήλθε αυθόρμητα να τον δει από κοντά», δεν ήταν οι πρέπουσες.

Σε ανακοίνωση για το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κορωνογλέντι» και σχολιάζει ότι αν το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης, θα είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμων. «Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

«Ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα και τον περίπατο για τους πολίτες από τις 6 το απόγευμα», επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αν το κορωνογλεντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη.

Ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα και τον περίπατο για τους πολίτες από τις 6 το απόγευμα.

Τέλος, όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορονοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες. Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της.

Μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να «αγνόησαν» να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων.

Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη.

ΚΙΝΑΛ: Προκλητικές και προσβλητικές εικόνες

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση για το θέμα κάνει λόγο για «προκλητικές και προσβλητικές εικόνες συνωστισμού».

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη», επισημαίνει ακόμη το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές.

Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν.

Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα.

Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM