ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα για αναβολή των εκλογών- «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα για αναβολή των εκλογών- «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε ο Κασσελάκης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διακινείται ψήφισμα για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να απορρίπτει λέγοντας «δεν θα γίνω Ιφιγένεια». 

Τις τελευταίες ώρες στελέχη του κόμματος τοποθετούνται κατά των νέων εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που αναμένεται η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο στις 19:00, όπου αναμένεται να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφια. 

Την ίδια ώρα, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διακινείται ψήφισμα προκειμένου οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν μετά τις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς αν θα υπογράψει, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια», σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Μιλώντας με μέλη του κόμματος, που του είπαν ότι δεν έπρεπε να γίνουν νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Χρειάζομαι τη σφραγίδα σας». 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να στέλνει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, με ανάρτηση στα social media. Δημοσιεύοντας ένα βίντεο από την ομιλία του την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχώρισε ένα κομμάτι, στο οποίο ανέφερε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα». 

Φάμελλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία» 

Νωρίτερα σήμερα, ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε προβληματισμό για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «πιθανή εκλογή προέδρου» και τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία». 

«Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο στούντιο που έχει στηθεί στο κλειστό του τάε κβον ντο, όπου συνεχίζεται το συνέδριο του κόμματος. 

«Την τελευταία εβδομάδα είμαι κι εγώ πολύ προβληματισμένος. Μετά από προβλήματα που δημιουργήθηκαν συζητήσαμε στην Πολιτική Γραμματεία και καταλήξαμε ότι πάμε για ένα συνέδριο που θα συζητήσει μόνο για το τι κόμμα θέλουμε και τι πρόταση καταθέτουμε στην κοινωνία», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. 

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου… λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ηλιόπουλο: Να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Όθων Ηλιόπουλος πρότεινε να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αυτή τη στιγμή ως βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτω πρόταση προς το συνέδριο -και ανοιχτή προς συνυπογραφή από όσους θέλουν- να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου -ακόμη κι αν δεν αρέσει στο σύντροφο Κασσελάκη που θέλει να αναμετρηθεί, δεν με ενδιαφέρει. Ζητώ από το συνέδριο να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, να εκλέξει Κεντρική Επιτροπή, να εκλέξει όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος», ανέφερε ο Όθωνας Ηλιόπουλος. 

«Έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι μετά τις δύο διασπάσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα «αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επόμενης διαίρεσης». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM