ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50% Facebook Twitter
3

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι ωθεί υπαλλήλους στην ανεργία ή σε καθεστώς μειωμένων αποδοχών. 


«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου, αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κουμουνδούρου καλεί το Μαξίμου «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, να δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και στην Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού.


«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, λοιπόν, να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους και θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και την Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού." Πηγή: www.lifo.grΞαφνικά, όλη η ...μισητή ΕΕ έγινε σοσιαλιστική. Βέβαια, δεν είναι χρεοκωπημένη και με τα δικά μας χάλια, στα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε και αυτός το χέρι του - αλλά αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια..Όταν δε η μαύρη αγορά και η μαύρη εργασία στην Ελλάδα είναι 30 % και δεν καταβάλλονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές (για να υπάρχει ένα "μαξιλάρι" στην ώρα ανάγκης), ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ...θαύματα.Για αυτό...θαυματούργησε στην τετραετία που κυβέρνησε.