ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50% Facebook Twitter
3

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι ωθεί υπαλλήλους στην ανεργία ή σε καθεστώς μειωμένων αποδοχών. 


«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου, αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κουμουνδούρου καλεί το Μαξίμου «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, να δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και στην Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού.


«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, λοιπόν, να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους και θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και την Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού." Πηγή: www.lifo.grΞαφνικά, όλη η ...μισητή ΕΕ έγινε σοσιαλιστική. Βέβαια, δεν είναι χρεοκωπημένη και με τα δικά μας χάλια, στα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε και αυτός το χέρι του - αλλά αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια..Όταν δε η μαύρη αγορά και η μαύρη εργασία στην Ελλάδα είναι 30 % και δεν καταβάλλονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές (για να υπάρχει ένα "μαξιλάρι" στην ώρα ανάγκης), ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ...θαύματα.Για αυτό...θαυματούργησε στην τετραετία που κυβέρνησε.