ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην Ε.Ε. οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50% Facebook Twitter
3

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι ωθεί υπαλλήλους στην ανεργία ή σε καθεστώς μειωμένων αποδοχών. 


«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου, αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κουμουνδούρου καλεί το Μαξίμου «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, να δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και στην Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού.


«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, λοιπόν, να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους και θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και την Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού." Πηγή: www.lifo.grΞαφνικά, όλη η ...μισητή ΕΕ έγινε σοσιαλιστική. Βέβαια, δεν είναι χρεοκωπημένη και με τα δικά μας χάλια, στα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε και αυτός το χέρι του - αλλά αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια..Όταν δε η μαύρη αγορά και η μαύρη εργασία στην Ελλάδα είναι 30 % και δεν καταβάλλονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές (για να υπάρχει ένα "μαξιλάρι" στην ώρα ανάγκης), ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ...θαύματα.Για αυτό...θαυματούργησε στην τετραετία που κυβέρνησε.