ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Απέφυγε να θέσει θέμα νέων κυρώσεων στην Τουρκία»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Απέφυγε να θέσει θέμα νέων κυρώσεων στην Τουρκία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Κριτική στον πρωθυπουργό «γιατί απέφυγε να θέσει θέμα νέων κυρώσεων στην Τουρκία», ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσθέτει ωστόσο, ότι «είναι καλοδεχούμενες οι καταδικαστικές δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική παραβατικότητα».

«Παρά τους πανηγυρισμούς και τις τυμπανοκρουσίες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περιορίστηκε για ακόμη μία φορά σε καταδικαστικές δηλώσεις για την τουρκική παραβατικότητα»αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «είναι καλοδεχούμενες και επιβεβλημένες, ωστόσο δεν είμαστε πια στη φάση των δηλώσεων αλλά στη φάση των αποτρεπτικών κυρώσεων, τις οποίες υποστήριξαν οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Εξηγεί ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, καθώς η απειλή της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις στο πεδίο που ορίζει η ανυπόστατη και παράνομη συμφωνία της με τη Λιβύη, είναι ρητή και πλήττει κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αφού αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να θέσει θέμα νέων κυρώσεων προς την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές ενημερώσεις, προσθέτει: «Ελπίζουμε τουλάχιστον, οι διαρροές πως ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε θέμα νέου πλαισίου κυρώσεων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, να προμηνύουν αλλαγή στάσης, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Εκτιμά ακόμη, ότι είναι θετικές οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με το προσφυγικό και ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις και συμψηφισμοί. «Η διακήρυξη της εγκατάλειψης της γραμμής που είχε η κυβέρνηση μέχρι πρότινος διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι -έστω και αργά- ιδιαιτέρως σημαντική», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αναμένουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον θα οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση νέας συνάντησης 3+1 (με ΗΠΑ, Ισραήλ και Κύπρο) και κυρίως για ενεργή στήριξη από τις ΗΠΑ του αγωγού EastMed, ο οποίος περνά από την περιοχή της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM