Το ερώτημα αν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανακοίνωση.

 

Η Κουμουνδούρου επανέρχεται με ανακοίνωση στο ζήτημα της δημοσιογραφικής κάλυψης από την ΕΡΤ της είδησης για το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα «για το φιάσκο» και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης, με διακομματική συναίνεση στη Βουλή.

 

«Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναφορά στο θέμα έκανε και από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

 

«Ο κ. Ζούλας έδωσε προχθές εντολή να αναρτηθεί στην αίθουσα σύνταξης της Δημόσιας Τηλεόρασης ένα κείμενο το οποίο δίνει οδηγίες στους παραγωγούς να μην παίζουν τις εικόνες, μην τυχόν και προβληθούν αυτές οι εικόνες, όπως επίσης να μην παίζουν και οι εικόνες του κ. Λιγνάδη με άλλους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα πλάνα από το γεύμα του κ. Μητσοτάκη.

 

«Κύριε πρωθυπουργέ, ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι, αλήθεια; Και γιατί επί δύο και πλέον βδομάδες η κ. Μενδώνη ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να κουκουλώσει ένα θέμα, το οποίο είχε αρχίσει να αναδεικνύεται και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο χώρο του θεάτρου;», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν «προβοκάτσια» και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη.

 

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων.

 

Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται.

 

Επειδή χθες ο Πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή;

 

Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».