Συνάντηση Γαβρόγλου με μέλη των ΛΟΑΤΚΙ - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Συνάντηση Γαβρόγλου με μέλη των ΛΟΑΤΚΙ - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση Facebook Twitter
2

Ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού , ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, συναντήθηκε με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ανακοίνωσε ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού.

Μία ομάδα που, σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, θα ασχολείται με θέματα ταυτότητας φύλου και ζητήματα σεξισμού που προκύπτουν μέσα σε σχολεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα διακρίσεων που υφίστανται ΛΟΑΤΚΙ μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου, χωρίς διακρίσεις.

Στη συζήτηση, εκτός από τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συμμετείχαν και υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Βαγγέλης Σκούφας, λογιστή και μέλος των Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» και Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του «Red Umbrella Athens» και την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Μπελιά, ακτιβίστρια, νηπιαγωγό και συνδικαλίστρια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση να συσταθεί ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τους τρόπους διαχείρισης καθημερινών ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν και απολύτως θετικό να εισαχθούν θέματα που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προσωπικά θα το έβλεπα ως μέρος ενός γενικότερου μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης η οποία, εν έτει 2019, ακόμα να μπει στα σχολεία. Ζητήματα όπως η αναπαραγωγή, το σεξ, η αντισύλληψη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τρόποι προστασίας και θεραπείας καθώς και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μαθημάτων τα οποία θα διδάσκονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο στα σχολεία. Αλλιώς η ενημέρωση θα είναι ελλιπής και αποσπασματική.
Ειλικρινής απορία.Είναι διαπαιδαγώγηση ή πολιτική κατήχηση;Αυτό το λέω και για τυπικούς λόγους (διότι παρόντες ήταν μόνο υποψήφιοι του Σύριζα και προφανώς μόνο δικές τους απόψεις ακούστηκαν) αλλά και για ουσιαστικούς.Όταν ένας δάσκαλος ή μια δασκάλα δεν κάνει διακρίσεις, όταν στηλιτεύει ή και τιμωρεί όλες τις μορφές bullying ποια περαιτέρω "διαπαιδαγώγηση" χρειάζεται;Και σε κάθε περίπτωση να συμφωνήσω ότι οι δάσκαλοι χρειάζονται επιμόρφωση σε σύνθετα ζητήματα της σύγχρονης νομικής πραγματικότητας όπως η αναδοχή τέκνου από ομόφυλο ζευγάρι. Η αντιμετώπιση θεμάτων "ταυτότητας φύλου" είναι ένα πεδίο στο οποίο η επιστήμη δεν έχει καταλήξει όσο και αν οι θρήσκοι της αριστεράς πιστεύουν ότι κατέχουν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.Αντί να βγάλουμε τα θρησκευτικά θα βάλουμε τα συριζαϊκά στα σχολεία;