Συνάντηση Γαβρόγλου με μέλη των ΛΟΑΤΚΙ - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Συνάντηση Γαβρόγλου με μέλη των ΛΟΑΤΚΙ - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση Facebook Twitter
2

Ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού , ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, συναντήθηκε με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ανακοίνωσε ομάδα εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού.

Μία ομάδα που, σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, θα ασχολείται με θέματα ταυτότητας φύλου και ζητήματα σεξισμού που προκύπτουν μέσα σε σχολεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα διακρίσεων που υφίστανται ΛΟΑΤΚΙ μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου, χωρίς διακρίσεις.

Στη συζήτηση, εκτός από τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συμμετείχαν και υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Βαγγέλης Σκούφας, λογιστή και μέλος των Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» και Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του «Red Umbrella Athens» και την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Μπελιά, ακτιβίστρια, νηπιαγωγό και συνδικαλίστρια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση να συσταθεί ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τους τρόπους διαχείρισης καθημερινών ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν και απολύτως θετικό να εισαχθούν θέματα που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προσωπικά θα το έβλεπα ως μέρος ενός γενικότερου μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης η οποία, εν έτει 2019, ακόμα να μπει στα σχολεία. Ζητήματα όπως η αναπαραγωγή, το σεξ, η αντισύλληψη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τρόποι προστασίας και θεραπείας καθώς και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μαθημάτων τα οποία θα διδάσκονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο στα σχολεία. Αλλιώς η ενημέρωση θα είναι ελλιπής και αποσπασματική.
Ειλικρινής απορία.Είναι διαπαιδαγώγηση ή πολιτική κατήχηση;Αυτό το λέω και για τυπικούς λόγους (διότι παρόντες ήταν μόνο υποψήφιοι του Σύριζα και προφανώς μόνο δικές τους απόψεις ακούστηκαν) αλλά και για ουσιαστικούς.Όταν ένας δάσκαλος ή μια δασκάλα δεν κάνει διακρίσεις, όταν στηλιτεύει ή και τιμωρεί όλες τις μορφές bullying ποια περαιτέρω "διαπαιδαγώγηση" χρειάζεται;Και σε κάθε περίπτωση να συμφωνήσω ότι οι δάσκαλοι χρειάζονται επιμόρφωση σε σύνθετα ζητήματα της σύγχρονης νομικής πραγματικότητας όπως η αναδοχή τέκνου από ομόφυλο ζευγάρι. Η αντιμετώπιση θεμάτων "ταυτότητας φύλου" είναι ένα πεδίο στο οποίο η επιστήμη δεν έχει καταλήξει όσο και αν οι θρήσκοι της αριστεράς πιστεύουν ότι κατέχουν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.Αντί να βγάλουμε τα θρησκευτικά θα βάλουμε τα συριζαϊκά στα σχολεία;