Στρατούλης: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί ''κατά τη διάρκεια της θητείας μας''

Στρατούλης: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί ''κατά τη διάρκεια της θητείας μας'' Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

«Tα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει. Δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας μας», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Ο κύριος Στρατούλης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους, ενώ σημείωσε πως θα δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, ενώ επιπλέον θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Σχετικά με τα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Ακόμη, είπε, θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη. Τέλος, είπε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.
Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι στο ΙΚΑ έχουν απομείνει μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM