Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν

Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Κίνα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναμένεται να υπογραφούν και κάποιες συμφωνίες μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου στον τομέα των μεταφορών. 

Ταξίδι στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αύριο Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.

Στο Πεκίνο μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψης, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας «Yutong International Holding», η οποία έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα υπογράψει τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας - Κίνας, η οποία είναι συνεπής με την Οριζόντια Αεροπορική Συμφωνία ΕΕ - Κίνας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των αεροπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, ενόψει της 6ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης: «China International Import Expo».

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Σε Πεκίνο και Σαγκάη ο Κώστας Φραγκογιάννης    

Στην Κϊνα μεταβαίνει σήμερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΓΓΔΟΣΕ), Μάιρα Μυρογιάννη.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού θα είναι το Πεκίνο, όπου ο Κώστας Φραγκογιάννης θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τον συνοδεύσει στο επίσημο πρόγραμμά του, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών και η ΓΓΔΟΣΕ θα μεταβούν τη Σαγκάη, προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια της φετινής 6ης διεθνούς εμπορικής έκθεσης China International Import Expo (CIIE), την Κυριακή καθώς και σε εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στην Έκθεση.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με εθνικό περίπτερο βασισμένο στις θεματικές: βιομηχανία/κατασκευές, ναυτιλία, υψηλή γαστρονομία/μεσογειακή διατροφή, τουρισμός, πολιτισμός, καθώς και με κλαδικό περίπτερο στον τομέα των τροφίμων, το οποίο πλαισιώνουν εκπρόσωποι 20 ελληνικών εταιριών. Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην CIIE έχει η Enterprise Greece.

Στόχος της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας της Οικονομικής Διπλωματίας στην εμπορική έκθεση της Σαγκάης, είναι η έμπρακτη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές καθώς και η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM