Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν

Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Κίνα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναμένεται να υπογραφούν και κάποιες συμφωνίες μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου στον τομέα των μεταφορών. 

Ταξίδι στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αύριο Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.

Στο Πεκίνο μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψης, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας «Yutong International Holding», η οποία έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα υπογράψει τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας - Κίνας, η οποία είναι συνεπής με την Οριζόντια Αεροπορική Συμφωνία ΕΕ - Κίνας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των αεροπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, ενόψει της 6ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης: «China International Import Expo».

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Σε Πεκίνο και Σαγκάη ο Κώστας Φραγκογιάννης    

Στην Κϊνα μεταβαίνει σήμερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΓΓΔΟΣΕ), Μάιρα Μυρογιάννη.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού θα είναι το Πεκίνο, όπου ο Κώστας Φραγκογιάννης θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τον συνοδεύσει στο επίσημο πρόγραμμά του, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών και η ΓΓΔΟΣΕ θα μεταβούν τη Σαγκάη, προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια της φετινής 6ης διεθνούς εμπορικής έκθεσης China International Import Expo (CIIE), την Κυριακή καθώς και σε εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στην Έκθεση.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με εθνικό περίπτερο βασισμένο στις θεματικές: βιομηχανία/κατασκευές, ναυτιλία, υψηλή γαστρονομία/μεσογειακή διατροφή, τουρισμός, πολιτισμός, καθώς και με κλαδικό περίπτερο στον τομέα των τροφίμων, το οποίο πλαισιώνουν εκπρόσωποι 20 ελληνικών εταιριών. Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην CIIE έχει η Enterprise Greece.

Στόχος της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας της Οικονομικής Διπλωματίας στην εμπορική έκθεση της Σαγκάης, είναι η έμπρακτη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές καθώς και η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM