Στη δικαιοσύνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αρβανίτη της Χ.Α.

Στη δικαιοσύνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αρβανίτη της Χ.Α. Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει όπως η ίδια έκανε γνωστό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή  Αρβανίτη.

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της από τον συγκεκριμένο βουλευτή.


Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη φράση της κ. Κανελλοπούλου από το βήμα της Ολομέλειας ότι  «είναι δανεική η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί αυτών που διέλυσαν την χώρα και πριν από 40 χρόνια. Σ’αυτούς χρωστάμε την αλήθεια, σ’αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».

Η κ. Κανελλοπου΄λου αφού σημειώνει ότι είοπε εκ παραδρομής «40 χρόνια» αντί για «70 χρόνια», λόγω της πρωτοφανούς έντασης από τα έδρανα της Χ.Α. αναφέρει:

«Στο σημείο αυτό και ενώ ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ξεκινήσει να φωνασκούν σε υβριστικό και απειλητικό τόνο, όρθιοι και διακόπτοντας παράτυπα και βίαια την ομιλία μου, ένας εξ αυτών, ο γνωστός πατρινός ακροδεξιός και βουλευτής της Χ.Α. στην Αχαΐα, καθώς και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή ότι "θα μου κόψει το λαιμό"».

Η κ. Κανελλοπούλου καταγγέλλει, επίσης, ότι σε δηλώσεις του την Τετάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM 93,4, ο βουλευτής της ΧΑ αποκάλεσε τον πατέρα της «εγκληματία και σφαγέα» των Καλαβρύτων.

«Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε και το Κράτος Δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους επιτάσσει την κατάλυσή του. Γι’αυτό, πέραν από το να παραμένω και να γίνομαι όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισα να κινηθώ και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής (αρ.333 Π.Κ.), της προσβολής μνήμης νεκρού (αρ.365 Π.Κ.) ενώ επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με βάση τις διατάξεις για την προσβολή προσωπικότητας (αρ.57 Α.Κ)» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια