Στέφανος Κασσελάκης: Καταθέτουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Στέφανος Κασσελάκης: Καταθέτουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω social media ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ξανά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. 

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε να βάζει «φρένο» στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με μια ατάκα του μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη

Όταν δέχθηκε ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε μεταξύ άλλων ότι «παρομοίασε χιλιάδες Έλληνες πολίτες με άλογα», ενώ σήμερα το πρωί επανήλθε στο θέμα. Σε ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως επικοινώνησε με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο και του ζήτησε «με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο». 

Στέφανος Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες»

Αυτή, συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι «η μόνη μου επιλογή μετά τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του» νομοσχέδιο. «Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες “περίμενε να εξηγήσω”, όπως δηλώσατε χθες. Δεν υπάρχει τίποτα να “εξηγήσετε” στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους. Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης», έγραψε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους, υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ