Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν στα 2,2 δισ. ευρώ

Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν στα 2,2 δισ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Υπερβαίνουν τα 2,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, που τονίζει πως «η απόφαση για εσωτερική στάση πληρωμών είναι συνειδητή».

«Ενώ ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την κανονικότητα που δήθεν επέστρεψε στη χώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κάνει λόγο «για εσωτερική στάση πληρωμών», τονίζοντας πως «αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου, μαζί με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να πετύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και στερώντας ρευστότητα από την οικονομία. Οι πολίτες, όμως, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Και γνωρίζουν πλέον ότι η αλλαγή αυτή πλησιάζει».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει ότι δήθεν η κανονικότητα έχει επιστρέψει στη χώρα, αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ιδιαίτερα αυτές των νοσοκομείων, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, κάθε μήνα αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον συνολικά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζει να υποεκτελείται, στερώντας, την τελευταία τριετία, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την πραγματική οικονομία. Ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης συνεχίζουν, επί χρόνια, να μην εκκαθαρίζονται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM