Σούλτς: H Τουρκία ζητά 3 δισ. επιπλέον και απελευθέρωση βίζας για το προσφυγικό

Σούλτς: H Τουρκία ζητά 3 δισ. επιπλέον και απελευθέρωση βίζας για το προσφυγικό Facebook Twitter
0

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του γεύματος μετά το γεύμα των 28 Ευρωπαίων ηγετών και του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας ως προϋπόθεση για την άμεση αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Σούλτς επιβεβαίωσε πως η Τουρκία ζητά 3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και τη γρηγορότερη απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι για επιστροφή στην Τουρκία και των Σύρων προσφύγων, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία επανεγκατάστασης ως μοναδικός τρόπος να λάβουν άσυλο στην ΕΕ, ο Μ. Σουλτς υπογράμμισε πως είναι ένας τρόπος να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακινητών.

«Ένα τέτοιο μέτρο θα είναι κατά των διακινητών, όχι κατά των προσφύγων. Οι πρόσφυγες θα ξέρουν πως θα έχουν την ευκαιρία να επανεγκατασταθούν στην Ευρώπη, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για ένα είδος προστασίας για τους πρόσφυγες», κατέληξε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ