Σούλτς: H Τουρκία ζητά 3 δισ. επιπλέον και απελευθέρωση βίζας για το προσφυγικό

Σούλτς: H Τουρκία ζητά 3 δισ. επιπλέον και απελευθέρωση βίζας για το προσφυγικό Facebook Twitter
0

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του γεύματος μετά το γεύμα των 28 Ευρωπαίων ηγετών και του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας ως προϋπόθεση για την άμεση αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Σούλτς επιβεβαίωσε πως η Τουρκία ζητά 3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και τη γρηγορότερη απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι για επιστροφή στην Τουρκία και των Σύρων προσφύγων, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία επανεγκατάστασης ως μοναδικός τρόπος να λάβουν άσυλο στην ΕΕ, ο Μ. Σουλτς υπογράμμισε πως είναι ένας τρόπος να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακινητών.

«Ένα τέτοιο μέτρο θα είναι κατά των διακινητών, όχι κατά των προσφύγων. Οι πρόσφυγες θα ξέρουν πως θα έχουν την ευκαιρία να επανεγκατασταθούν στην Ευρώπη, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για ένα είδος προστασίας για τους πρόσφυγες», κατέληξε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM