Για αόριστα μέτρα που δεν δίνουν λύση στα προβλήματα της Σαμοθράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

«Η ΝΔ επικοινωνιακά διαφημίζει ότι θα αποκαταστήσει την σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, αλλά επί της ουσίας δεν έχει προχωρήσει καθόλου τους διαγωνισμούς που αφορούν στις άγονες γραμμές, όχι μόνο του νησιού, αλλά όλης της χώρας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαντορινιός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4».

 

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει το σχέδιο της για την αποζημίωση των επαγγελματιών και των φορέων του νησιού καθώς και για την αποκατάσταση της φήμης του, «μετά τη μεγάλη καταστροφή». 


Κλείνοντας, ο κ. Σαντορινιός σχολίασε ότι η ΝΔ, «προσπαθώντας να καλύψει τα λάθη της», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κυβερνών κόμμα «έχει μεγάλες ευθύνες» για την κατάσταση των λιμενικών υποδομών της χώρας και της Σαμοθράκης. Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «σημαντικές προσπάθειες για την βελτίωση της ακτοπλοΐας και των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας».