Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά μόνο με τους θεσμούς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα και τις διεργασίες που προκύπτουν από το χθεσινό Γιούρογκρουπ.  

 

 «Αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης, ο Βαρουφάκης μιλάει με τους Θεσμούς, τα τεχνικά κλιμάκια θα μπαίνουν όταν υπάρχει ανάγκη εξειδίκευσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

 

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα μπαίνουν  στα γραφεία των υπουργών. «Έχει σημασία γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και τα τεχνικά ζητήματα θα συζητούνται σε άλλο επίπεδο. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πολιτικά στις Βρυξέλλες και τα τεχνικά κλιμάκια θα συμβάλλουν αναλόγως», είπε.

 

Σημείωσε επίσης ότι «τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά».

 

Επίσης σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε χθες με τις δηλώσεις του Ιρλανδού ΥΠΟΙΚ ότι πλέον διαπραγματεύεται ο Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Σακελλαρίδης αφού διέψευσε αυτες τις δηλώσεις είπε: «Δεν υπάρχει θέμα, αντιθέτως η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού οικονομικών. Πιστεύει ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της Ελλάδας. Επιλογή της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρουφάκης. Με τον κ, Βαρουφάκη θα πορευτούμε, τον στηρίζουμε απόλυτα».