Την παραίτηση του τη Δευτέρα το πρωί προανήγγειλε ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, καθώς όπως είπε αν μείνει θα πρέπει να εφαρμόσει τα αντίθετα από τις αρχές του.

 

"Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ παρόντος του αρμόδιου πλέον υπουργού κ. Χαικάλη.

 

Ο κ. Ρωμανιάς υποστήριξε ότι αγνοήθηκε πλήρως στο νόμο για το συνταξιοδοτικό λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».

 

Ο Γιώργος Ρωμανιάς εξήγησε ότι η παραίτηση του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στο Υπουργείο αλλά με τον νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί: «Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;», κατέληξε.