Ραγκούσης κατά Κασσελάκη: Η χθεσινή ομιλία του δεν ήταν ενός συμπεριληπτικού πρόεδρου

Ραγκούσης για Κασσελάκη: Να μην παραδώσει ένα μονοψήφιο και πολιτικά νεκρό ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τη διαφοροποίησή του από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού. Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα. Γι' αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Μάλιστα, άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα εργαστώ για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα. Δεν ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να πάρω μέρος σε έναν εσωκομματικό πόλεμο. Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι' αυτό και ανακριβής, που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας.

»Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος. Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στη μη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, αλλά και στην κριτική του, επισημαίνοντας πως «η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη, είναι μια θέση όχι του ΣΥΡΙΖΑ -με βάση την πολιτική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου- αλλά της ΝΔ και του Πάνου Καμμένου».

«Είπε ο σύντροφος πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε. Σωστά. Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση. Έστω και άρρωστη. Εύχομαι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη» κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM