ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Το «συντομότερο δυνατό» θα αποσταλεί η νέα, ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, όπως επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να εκταμιευθεί άμεσα έστω και μέρος των δόσεων που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κατάλογος θα συζητηθεί στο Brussels Group και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο Eurogroup. Δεν έδωσε ωστόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση, νομοθέτηση και υλοποίηση της λίστας. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκανε πάντως ξανά σαφές πως δεν θα εκταμιευθούν χρήματα χωρίς πρόοδο.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της κυβέρνησης, έγινε χθες ήδη μία πρώτη σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με τους Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, προκειμένου να αρχίσουν να εξειδικεύονται τα μέτρα.

Αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη να κάνει λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Επιπλέον, ο Α Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή τους πριν την τελετή ορκωμοσίας τεσσάρων αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το MEGA, οι ελληνικές προτάσεις θα στηρίζονται στη λίστα που έχει ήδη αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup και περιλαμβάνουν αλλαγές στης φορολογία εισοδήματος και στο ΦΠΑ, ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, συνέχιση όσων αποκρατικοποιήσεων είναι σε εξέλιξη, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και μέτρα για το άνοιγμα των αγορών, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ