Μέρκελ: Εκταμίευση για την Ελλάδα μόνο μετά από αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων

Μέρκελ: Εκταμίευση για την Ελλάδα μόνο μετά από αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
1

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να εκταμιεύσει πιο νωρίς χρήματα μόνο εάν η λίστα μεταρρυθμίσεων αποτιμηθεί από τους θεσμούς και εγκριθεί από το Eurogroup.

Επανέλαβε ότι βάση αναφοράς αποτελεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που δείχνει ότι θα γίνει εκταμίευση χρημάτων αν οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν υπάρξει μέτρα.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να «τηρήσει κάθε μία παράγραφο» της συμφωνίας, ωστόσο εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί.

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει νέες προτάσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά ζητήματα όπως οι συντάξεις ή οι φόροι «εφόσον έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα» με τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις, σημείωσε.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Κάθε παράγραφο" και "εφοσον εχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα" αυτα για να γίνει η εκταμίευση κλπ κλπ. Οταν η Ανγκελα Μερκελ μιλούσε έως πρότεινος για ισοδύναμα μιλούσε πάντα για προβλέψεις. Για θεωρία. Τα νούμερα για πέρυσι έχουν συγκεντρωθεί και η πράξη απέχει κάπου δύο δις από την θεωρία. Καλά θα κάνουν οι έταιροι να κρατήσουν λίγο απόσταση διότι στο τέλος θα καούν. Πάντως όσο λάθος και να αποδεικνύεται ότι είναι την γερμανοαλλαζονεία τους δεν την εγκαταλείπουν ΠΟΤΕ!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ