ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Προκαταρκτική εξέταση για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή- Τι θα ερευνήσει ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή- Τι θα ερευνήσει ο εισαγγελέας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή, που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ήδη, ο σχετικός φάκελος έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος έχει επίσης στα χέρια του τη δήλωση του Σάμπυ Μιωνή, αλλά και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή. Αρχικά, η εισαγγελική έρευνα θα κληθεί να καθορίσει αν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό της συνομιλίας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα παίξει το αν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική, δηλαδή αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα. Επίσης, δεν αποκλείεται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, για να διαπιστωθεί η γνησιότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας και αν έχει υποστεί επεξεργασία.

Παράλληλα, τίθενται μια σειρά νομικών ζητημάτων που θα εξετάσει ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα. Για παράδειγμα, τόπος καταγραφής της συνομιλίας φέρεται να είναι η Κύπρος, που έχει άλλο δίκαιο από την Ελλάδα και η πράξη διέπεται από άλλο νομικό πλαίσιο.

Ο εισαγγελέας θα κληθεί να καθορίσει αν νομιμοποιείται η χρήση του υλικού στη χώρα μας, δηλαδή αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που υπάρχουν σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος προβλέπει χρήση τέτοιου υλικού, όταν αφορά κακούργημα σχετικό με το οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

Πολιτική
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ