Στην κατάρριψη των βασικών επιχειρημάτων πάνω στα οποία στηρίχθηκε η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για έρευνα των εξοπλιστικών συμβάσεων που υπέγραψε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενημερωτικού σημειώματος που συνέγραψαν και οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων, η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το αν η Βουλή είναι αρμόδια να ελέγξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σημείωμα, με το οποίο διαφώνησαν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Χρυσή Αυγή, αποφασίστηκε «να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

 

Η αντιπολίτευση, με τη σειρά της, κάνει λόγο για «προσχήματα» των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων.

 

«Είναι ένα φύλλο συκής, επειδή ντρέπονται να πάνε στην Ολομέλεια», σχολίαζε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μετέχει στην Προανακριτική εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας ότι ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως σημείωνε ακόμα κι αν διαπιστωνόταν τέλεση αδικήματος κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αρμόδια θα ήταν και πάλι η τακτική Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr