ΠΡΑΤΤΩ: Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό - Ήμασταν απασχολημένοι με τα μνημόνια

ΠΡΑΤΤΩ: Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό - Ήμασταν απασχολημένοι με τα μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Άμεσο επιμερισμό πολιτικών ευθυνών ζητά από τον πρωθυπουργό η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάτι Αττικής, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες για τους οποίους πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα ανακοινωθέντα μέτρα ανακούφισής τους.

Μέτρα τα οποία θα πρέπει να αφορούν και όλους τους άλλους πληγέντες από καταστροφές όπως της Κινέτας και της Μάνδρας» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΠΓ της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση της κατάστασης από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μας προς τους απλούς ανθρώπους και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υποστήριξη των πληγέντων και την υποστήριξή μας προς τους πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας, από την σκοτεινή μεταεμφυλιακή δομή έως σήμερα, με λάθη, παραλείψεις, ωφελιμισμό, με ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμικών οργάνων διαχείρισης του κράτους.

Σημειώνεται ότι «η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση. Ο επιμερισμός της πολιτικής ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να το ασκήσει.

Η σημερινή τραγωδία μας επιβάλλει να προχωρήσουμε άμεσα με γενναίες αποφάσεις, σε ριζικές αλλαγές, αποτελεσματικές λύσεις έστω και αν επιφέρουν συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα ενός αραχνιασμένου μηχανισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σιωπηρής συνενοχής».

Επισημαίνεται, τέλος, πως «ζητήματα όπως αυτά της πολεοδομίας, του σχεδιασμού πόλεων, της προστασίας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και Πολιτισμού, των Μεταφορών και Οικοδομής, τίθενται με επιτακτικότατα στην ημερήσια διάταξη για άμεσες και μεγάλες αλλαγές.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλες οι δυνάμεις της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, με στόχο τη συμμέτοχη όλης της κοινωνίας και όλων των πολιτών προκείμενου να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές».

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Και ο Πολάκης είχε πει ότι «ξέχασε» να εκδόσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015, χρεώνοντάς μας πολλά παραπάνω, επειδή είχε το μυαλό του στη διαπραγμάτευση. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.
Και για να βλέπουμε πίσω από τις κουρτίνες, πως παίζεται το παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ:Δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη εμφάνιση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κος Καπάκης, πρόσωπο κλειδί στην καταστροφή, είναι μέλος της κίνησης και ευνοούμενος του Κοτζιά. Θέλουν να τον φάνε στο κόμμα, γιατί αυτό τους εξυπηρετεί, ώστε να μη φθαρεί περισσότερο ο Τσίπρας. Το ανακοινωθέν της κίνησης ζητά συγγνώμη (για τα προσχήματα) και ουσιαστικά ρίχνει ευθύνες σ'εκείνους που θέλουν να φάνε τον Καπάκη. Και από πίσω υπάρχουν τόσοι καμμένοι. Ξεφτίλες.
Κατ' αρχήν, ας δεχθούμε και μια εκπεφρασμένη συγγνώμη από το τίποτα.Όμως, τι δουλειά έχει η προτεραιότητα αντιμετώπισης των "κακών" μνημονίων των "κακών" πολιτικών (που επωμίσθηκαν οι οικονομικοί υποργοί), με το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ;Που - πρώτα από όλα -, προϋποθέτει ξεκαθάρισμα ρόλων και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και την Αυτοδιοίκηση.Αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΡΙΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ! Εντάξει ;
Πριν γίνουν κυβέρνηση δηλαδή ζητούσαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων; Μειώσεις μισθών και επιδομάτων δημοσίου; Μειώσεις συντάξεων; Ζητούσαν κράτος Ευρωπαϊκών προδιαγραφων;Περίσσιο θράσος και αλητεία, αλλά αυτά έχουν προ πολλού απονοχοποιηθεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα. Εαν ΔΕΝ αλλαξουν τίποτα, θα ξαναεκλεγούν εύκολα καθότι αυτή τη λαικη εντολή εφαρμοσαν και συνεχίζουν.