Politico για Πολάκη: Προκαλεί εντύπωση που μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται ωμά σε άτομο με αναπηρία

Politico για Πολάκη: Προκαλεί εντύπωση που μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται ωμά σε άτομο με αναπηρία Facebook Twitter
Eurokinissi
3

Την επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου από τον Παύλο Πολάκη σχολιάζει το περιοδικό Politico με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει τα σχόλια ως «εξαιρετικά μικροπρεπή».

Το περιοδικό σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

Με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Politico επισημαίνει τα σχόλια Πολάκη «προκάλεσαν απογοήτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά της ως εκείνου που νοιάζεται για τους πλέον αδύναμους».

Το περιοδικό επισημαίνει, ωστόσο, ότι η αντίδραση δεν ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη.

«Τα σχόλια ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσιπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» δηλώνει στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα που αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία"Ενώ εάν ένα μέλος δεξιάς κυβέρνησης είχε επιτεθεί με τόσο όσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία, δεν θα προκαλούσε, προφανώς, "ιδιαίτερη εντύπωση" Και το παραμύθι με τον δράκο καλά κρατεί.