Την επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου από τον Παύλο Πολάκη σχολιάζει το περιοδικό Politico με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει τα σχόλια ως «εξαιρετικά μικροπρεπή».

 

Το περιοδικό σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

 

Με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Politico επισημαίνει τα σχόλια Πολάκη «προκάλεσαν απογοήτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά της ως εκείνου που νοιάζεται για τους πλέον αδύναμους».

 

Το περιοδικό επισημαίνει, ωστόσο, ότι η αντίδραση δεν ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη.

 

 

«Τα σχόλια ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσιπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» δηλώνει στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα που αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο».