ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης για διοικητή ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι του

Πολάκης για διοικητή ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι του Facebook Twitter
0

Συνέχεια στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να δηλώσει την παραίτηση του, όπως και όλο το δ.σ. του οργανισμού, δίνει ο αν. υπουργός Υγείας Σ. Πολάκης, ο οποίος είχε ζητήσει τις παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. υπουργό ο κ. Γιαννόπουλος «δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για «κάθαρση των παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με "μαύρο" χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος πήρε τους φακέλους των προσλήψεων για να εφαρμοστούν για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα οι προσλήψεις γίνονταν με «μπιλιετάκια υπουργών».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης δήλωσε:

«Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι και την περιουσία του πατέρα του. Του ζητήσαμε να παραιτηθεί από μία θέση που ορίστηκε με πολιτικό τρόπο. Δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με "μαύρο" χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ' αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε εκεί που θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται παύεται και αντικαθίσταται».

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ