Ποιος είναι ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας

Ποιος είναι ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Ε. ΦΥΛΑΚΤΟΥ
5

Τη θέση του υπουργού Οικονομίας (σ.σ. αντί του Γιώργου Σταθάκη που μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος) αναλαμβάνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αναπληρωτή υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση και υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy του Bard College, όπως επίσης αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στο Bard.

Ήταν διακεκριμένος μελετητής στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σανγκάης, έχει καταθέσει σε ακροάσεις της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Εμπορικού Ελλείμματος του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέλος του Ειδικού Συμβουλίου Πολιτικών Ανταγωνιστικότητας για την Διάθεση Κεφαλαίων.

Έχει γράψει και επιμεληθεί 13 βιβλία, ενώ έχει κάνει και πολλές δημοσιεύσεις άρθρων. Είναι ακόμη στη συντακτική επιτροπή του περιοδικών Journal of Economic Analysis, Challenge, και του Bulletin of Political Economy. Επιμελήθηκε το «The Elgar Companion to Hyman Minsky» (βοήθημα κατανόησης στο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky).

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM
Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι έλληνες οικονομολόγοι που εργάζονται , σε πολλές μεγάλες εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού.Γιατί να καταλήγουμε,πάντα σε ένα καθηγητή, που αυτά που λέει και διδάσκει δε τα έχει κάνει ποτέ πράξη ;Σωτηρία μηδέν..
Στην εταιρία σου μπαίνει κάτι μεγάλο από πίσω. Για τον απλούστατο λόγο , υπάρχει άγχος,πίεση,τρέξιμο για να προλάβεις να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, γρήγορα τη δουλειά σου και σε συγκεκριμένο χρόνο μαζί και σε συνεργασία με άλλους εργαζόμενους. Γιατί, διαφορετικά πας στο σπίτι σου. Τέλος, όλα αυτά αναδεικνύουν αν είναι άξιος και καλός!Όλα αυτά δε τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένας καθηγητής..
Άντε ντε...και εγώ το έχω αναρωτηθεί γιατί πάντα για το πόστο του Υπουργού Οικονομικών επιλέγουν (όταν δλδ έχουν αποφασίσει να πάρουν κάποιον σχετικό με το αντικείμενο) Καθηγητή ή Ερευνητή Οικονομικών? Και πίστεψε με, αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ομοίως και στο Παιδείας που δεν βλέπεις πρώην μάχιμο ή εν ενεργεία δάσκαλο να παίρνει ποτέ Υπουργική θέση (και για να πούμε και για τώρα, υπάρχουν και Βουλευτές του Σύριζα που εως την εκλογή τους ήταν δημόσιοι εκπαιδευτικοί και είναι σε πλήρη αφάνεια όπως παντού, τέλος πάντων) ή για το Υγείας κάποιον Ιατρό που έχει μοχθήσει στο ΕΣΥ (δν ξέρω Πολάκης ίσως αλλά είναι ιδιαίτερη περίπτωση). Μόνο σε κάτι Τουρισμού, Άμυνας,Πολιτισμού βλέπεις συχνά πρώην καλλιτέχνες και αξιωματικούς να παίρνουν την θέση όντας σχετικοί. Τα κρίσιμα Υπουργεία πάντα στελεχώνόνται με άσχετους ή σχετικούς σε παρεμφερή τομέα μονάχα.
Σφόδρα αντικαπιταλιστής.Που θα μας πάει αυτή η "ακροαριστερή κυβέρνηση "?Ποιος θα διαβουλευεται τωρα με τον Maarten Verwey για τα νομοσχέδια που στελνουν στο τσίρκο της Βουλής. Υποκλινονται στο ρωσικο παραγοντα!Κυριάκο άμεση προσφυγή στο ΣτΕ .Μας κλέβουν τα καλύτερα παιδιά!