Ποιος είναι ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας

Ποιος είναι ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Ε. ΦΥΛΑΚΤΟΥ
5

Τη θέση του υπουργού Οικονομίας (σ.σ. αντί του Γιώργου Σταθάκη που μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος) αναλαμβάνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αναπληρωτή υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση και υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy του Bard College, όπως επίσης αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στο Bard.

Ήταν διακεκριμένος μελετητής στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σανγκάης, έχει καταθέσει σε ακροάσεις της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Εμπορικού Ελλείμματος του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέλος του Ειδικού Συμβουλίου Πολιτικών Ανταγωνιστικότητας για την Διάθεση Κεφαλαίων.

Έχει γράψει και επιμεληθεί 13 βιβλία, ενώ έχει κάνει και πολλές δημοσιεύσεις άρθρων. Είναι ακόμη στη συντακτική επιτροπή του περιοδικών Journal of Economic Analysis, Challenge, και του Bulletin of Political Economy. Επιμελήθηκε το «The Elgar Companion to Hyman Minsky» (βοήθημα κατανόησης στο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky).

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι έλληνες οικονομολόγοι που εργάζονται , σε πολλές μεγάλες εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού.Γιατί να καταλήγουμε,πάντα σε ένα καθηγητή, που αυτά που λέει και διδάσκει δε τα έχει κάνει ποτέ πράξη ;Σωτηρία μηδέν..
Στην εταιρία σου μπαίνει κάτι μεγάλο από πίσω. Για τον απλούστατο λόγο , υπάρχει άγχος,πίεση,τρέξιμο για να προλάβεις να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, γρήγορα τη δουλειά σου και σε συγκεκριμένο χρόνο μαζί και σε συνεργασία με άλλους εργαζόμενους. Γιατί, διαφορετικά πας στο σπίτι σου. Τέλος, όλα αυτά αναδεικνύουν αν είναι άξιος και καλός!Όλα αυτά δε τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένας καθηγητής..
Άντε ντε...και εγώ το έχω αναρωτηθεί γιατί πάντα για το πόστο του Υπουργού Οικονομικών επιλέγουν (όταν δλδ έχουν αποφασίσει να πάρουν κάποιον σχετικό με το αντικείμενο) Καθηγητή ή Ερευνητή Οικονομικών? Και πίστεψε με, αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ομοίως και στο Παιδείας που δεν βλέπεις πρώην μάχιμο ή εν ενεργεία δάσκαλο να παίρνει ποτέ Υπουργική θέση (και για να πούμε και για τώρα, υπάρχουν και Βουλευτές του Σύριζα που εως την εκλογή τους ήταν δημόσιοι εκπαιδευτικοί και είναι σε πλήρη αφάνεια όπως παντού, τέλος πάντων) ή για το Υγείας κάποιον Ιατρό που έχει μοχθήσει στο ΕΣΥ (δν ξέρω Πολάκης ίσως αλλά είναι ιδιαίτερη περίπτωση). Μόνο σε κάτι Τουρισμού, Άμυνας,Πολιτισμού βλέπεις συχνά πρώην καλλιτέχνες και αξιωματικούς να παίρνουν την θέση όντας σχετικοί. Τα κρίσιμα Υπουργεία πάντα στελεχώνόνται με άσχετους ή σχετικούς σε παρεμφερή τομέα μονάχα.
Σφόδρα αντικαπιταλιστής.Που θα μας πάει αυτή η "ακροαριστερή κυβέρνηση "?Ποιος θα διαβουλευεται τωρα με τον Maarten Verwey για τα νομοσχέδια που στελνουν στο τσίρκο της Βουλής. Υποκλινονται στο ρωσικο παραγοντα!Κυριάκο άμεση προσφυγή στο ΣτΕ .Μας κλέβουν τα καλύτερα παιδιά!