Ποιος έδωσε εντολή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ζώα και τι θα γίνει στη συνέχεια

Ποιος έδωσε εντολή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ζώα και τι θα γίνει στη συνέχεια Facebook Twitter
0

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αποσύρθηκε σήμερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιο Υπουργείου την εντολή έδωσε ο Τσίπρας.

Αυτό αποκαλύπτει η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η δήλωση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς επισημαίνει επίσης πως σε 30 μέρες έρχεται δεύτερος γύρος καθώς μετά τις τροποποιήσεις που θα γίνουν, το νομοσχέδιο θα τεθεί ξανά προς στην δημόσια διαβούλευση.

Η πλήρης δήλωση Τσιρώνη:

«Κατόπιν εντολής Πρωθυπουργού το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς αποσύρεται προσωρινά και θα επανέλθει στην δημόσια διαβούλευση εντός 30 ημερών τροποποιημένο με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο».

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο» δήλωσε στη συνέχεια στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Τσιρώνης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης είπε πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό». Πρόσθεσε ότι «οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που όπως τόνισε, έχουν γνώμονα "πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο".

Αν και οι φιλοζωικές οργανώσεις και χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποδεχτεί τα νέα με ικανοποίηση, όλοι είναι επιφυλακτικοί και δεν εφησυχάζουν.

Η Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε:

«Η Ομοσπονδία μας ,σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα, η κοινωνία ολόκληρη έδωσε ένα μεγάλο, ηθικό, έντιμο αγώνα ενάντια στις σκοταδιστικές απόψεις που θέλησε να εισαγάγει ο κ. Τσιρωνης με το νομοσχέδιο του.


Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη κ' πάθος τον αγώνα μας για ένα νομοσχέδιο που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση θα στηρίζεται σε Αξίες κ' Ιδανικά,θα κινείται σε πλαίσια σεβασμού για τα ζώα , τους χιλιάδες εθελοντές αγωνιστές και την κοινωνία ολόκληρη.
Ζητάμε την απομάκρυνση του κ. Τσιρώνη από την θέση του υπουργού για την προστασία των ζώων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM