Φωτιά στη Σύρο

Παυλόπουλος: «Ολοι πρέπει να είμαστε στα μεγάλα και στα σημαντικά ενωμένοι»

Παυλόπουλος: «Ολοι πρέπει να είμαστε στα μεγάλα και στα σημαντικά ενωμένοι» Facebook Twitter
0

Την αξία της ενότητας του ελληνικού έθνους και του λαού, κατά την επιδίωξη των μεγάλων στόχων για την πατρίδα, σε αντίθεση «με το διχασμό που υπήρξε πάντα μεγάλος εχθρός του έθνους και της πατρίδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην κοινότητα Γέφυρα (Τόψιν) Θεσσαλονίκης.


«Αυτό που πρέπει να περάσουμε στις γενιές που έρχονται είναι τούτο. Ενότητα στα μεγάλα και σημαντικά. Και να θυμόμαστε τους μεγάλους εχθρούς του έθνους, που δεν είναι άλλοι από την διχόνοια τον διχασμό και το φθόνο. Αυτά πρέπει να τα αποβάλλουμε άπαξ δια παντός, το οφείλουμε στην ιστορία μας, το οφείλουμε σε αυτή τη γενιά που έρχεται» είπε ο κ. Παυλόπουλος.


«Ό,τι καταφέραμε στην ιστορία μας το καταφέραμε ενωμένοι και ό,τι μας στοίχισε, ακόμη και για τον εθνικό μας κορμό, αυτό οφείλεται στον διχασμό. Σήμερα που πρέπει να βγούμε από τη βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο, που πρέπει να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αναλογεί στον κόσμο, κυρίως στην Ε.Ε., να το θυμόμαστε ότι όλοι πρέπει να είμαστε στα μεγάλα και στα σημαντικά ενωμένοι. Δε μας χωρίζει τίποτε σε αυτό».


Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι χαίρεται που οι πολιτικές δυνάμεις συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση στα εθνικά θέματα, σημείωσε όμως ότι πρέπει «αυτό το δίδαγμα να διατηρηθεί στο διηνεκές».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την «τεράστια εθνική σημασία των Βαλκανικών Πολέμων» στη διαμόρφωση της επικράτειας του σύγχρονου ελληνικού κράτους με την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης αρχικά και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, που οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα, «την οποία , όπως είπε, καλούμαστε σήμερα να υπερασπίσουμε».


«Θα θυμόμαστε λοιπόν ότι τότε ήταν που η Μακεδονία ξανααποτέλεσε πάλι κομμάτι του εθνικού μας κορμού. Όπως ήταν πάντοτε, όπως είναι πάντοτε, όπως θα παραμείνει πάντοτε» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας και τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική».


«Μόνον ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε τα μεγάλα και σημαντικά. Ο δε διχασμός υπήρξε πάντα ο μεγάλος εχθρός του έθνους και της πατρίδας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και αναφέρθηκε στα διδάγματα που απορρέουν από τα γεγονότα που συνέβησαν σε αυτό το κτίριο πριν από 105 χρόνια, κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αρχιστρατήγου και διαδόχου Κωνσταντίνου και της οθωμανικής αντιπροσωπείας, για την παράδοση της πόλης.


«Επιπλέον, δε, στο πλαίσιο αυτό, μας διδάσκει ότι πρέπει να τιμούμε τις ηγετικές μορφές της πατρίδας μας, που καθόρισαν την έκβαση των Βαλκανικών Πολέμων, με κορυφαία την ηγετική μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε :
«Δεύτερον, και με αφετηρία τα καταστροφικά εθνικώς αποτελέσματα του Διχασμού, την αξία της ενότητας του έθνους και του λαού μας κατά την επιδίωξη των μεγάλων στόχων υπέρ πατρίδος: Μόνον ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε τα μεγάλα και σημαντικά. Ο δε διχασμός υπήρξε πάντα ο μεγάλος εχθρός του έθνους και της πατρίδας».


Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε στη συνέχεια αρχαίο Μακεδονικό Τύμβο στην κοινότητα Αγίου Αθανασίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM