Παυλόπουλος: Η αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους

Παυλόπουλος: Η αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους Facebook Twitter
0

H αυθαιρεσία της Τουρκίας στηλίτευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν στα Ιεροσόλυμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε θερμά τον Ισραηλινό Πρόεδρο για την συμβολή του Ισραήλ στον κοινό αγώνα ως προς την πιστή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας κατά την συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982 και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας της Τουρκίας.

«Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο εν γένει. Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί, ως προς τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους» επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον «φίλο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ» Ρεουβέν Ρίβλιν, κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά έμπρακτη και ειλικρινή συμμετοχή του ελληνικού λαού σε αυτές τις εμβληματικές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, αλλά και στον διεθνή αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM