To ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα, διαλύει ΠΑΣΚΕ και ΠΑΣΠ

To ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα, διαλύει ΠΑΣΚΕ και ΠΑΣΠ Facebook Twitter
0

Τα αλλάζει όλα στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και το όνομα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησε τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο Πρωτοδικείο έχει ήδη κατατεθεί το νέο όνομα του Κινήματος το οποίο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται ασφαλώς και με τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ που αγγίζουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν ληφθεί με ποσοστά... μεγάλου κόμματος. Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εφόσον υπαχθεί σε πτωχευτικό καθεστώς το χρέος «το τρώει» η τράπεζα η Αγροτική εν προκειμένω...

Σε κάθε περίπτωση, οι σχεδιασμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν σταματούν στην αλλαγή ονόματος. Αφενός αναμένεται να εξαγγείλει μέσα στο καλοκαίρι Συνδιάσκεψη, πριν το («συντακτικό» όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος) Συνέδριο της 3ης Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, θα προχωρήσει στην διάλυση τόσο της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΚΕ όσο και της ΠΑΣΠ της φοιτητικής νεολαίας. Συν τοις άλλοις όπως έχει ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη εγκαθίσταται στην Ιπποκράτους διεθνής ελεγκτική εταιρία που θα διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο του κόμματος.

Θα συγκροτήσει επίσης την ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) στην οποία θα μετάσχουν νέα πρόσωπα, τριαντάρηδες, αλλά και πιο έμπειρα, όπως έχει ήδη γράψει η iefimerida.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης οι αποφάσεις για το εσωκομματικό μέτωπο. Η «αφωνία» του Γιάννη Ραγκούση χθες αλλά και οι γενικώς προσεκτικές διατυπώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου (ΝΕΤ) δεν έδωσαν αφορμή για διαγραφή τους και όλα θα κριθούν από την περαιτέρω στάση των εν λόγω στελεχών.

Όλες οι ριζικές και εκ βάθρων αλλαγές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα γίνει μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης – ίσως και εντός της εβδομάδος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM