Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για «προσωπικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. 

Από τον Νότη Μηταράκη ζητήθηκαν εξηγήσεις, επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα, ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση. 

Ο πρωθυπουργός «δεν θα ανεχθεί» τέτοιου είδους συμπεριφορές, σημείωναν οι ίδιες πηγές, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη. 

Παραίτηση Νότη Μηταράκη: Ο Οικονόμου στη θέση του 

Μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιάννης Οικονόμου

Παράλληλα, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα για ζητήματα Αθλητισμού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης

Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Οι δηλώσεις Μηταράκη για έφιππη και πανεπιστημιακή αστυνομία 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Νότης Μηταράκης είχε κάνει δηλώσεις για την έφιππη για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις οποίες μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε η κυβέρνηση. 

Ήταν στις αρχές Ιουλίου, όταν ο πρώην- πλέον- υπουργός προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι έρχονται έφιπποι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ωστόσο γρήγορα η κυβέρνηση διέψευσε ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και παράλληλα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία. 

Σε συνέντευξη που έδωσε μία ημέρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε στις πόσες ευκαιρίες «καίγεται» ένας υπουργός. «Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου», απάντησε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη, ότι είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και επιστράτευσε το χιούμορ για να σχολιάσει την πρόταση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη για έφιππους αστυνομικούς. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM