Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για «προσωπικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. 

Από τον Νότη Μηταράκη ζητήθηκαν εξηγήσεις, επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα, ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση. 

Ο πρωθυπουργός «δεν θα ανεχθεί» τέτοιου είδους συμπεριφορές, σημείωναν οι ίδιες πηγές, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη. 

Παραίτηση Νότη Μηταράκη: Ο Οικονόμου στη θέση του 

Μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιάννης Οικονόμου

Παράλληλα, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα για ζητήματα Αθλητισμού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης

Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Οι δηλώσεις Μηταράκη για έφιππη και πανεπιστημιακή αστυνομία 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Νότης Μηταράκης είχε κάνει δηλώσεις για την έφιππη για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις οποίες μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε η κυβέρνηση. 

Ήταν στις αρχές Ιουλίου, όταν ο πρώην- πλέον- υπουργός προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι έρχονται έφιπποι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ωστόσο γρήγορα η κυβέρνηση διέψευσε ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και παράλληλα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία. 

Σε συνέντευξη που έδωσε μία ημέρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε στις πόσες ευκαιρίες «καίγεται» ένας υπουργός. «Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου», απάντησε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη, ότι είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και επιστράτευσε το χιούμορ για να σχολιάσει την πρόταση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη για έφιππους αστυνομικούς. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM