Παπαδημητρίου: Δεν χαρήκατε με τη βόμβα στον Σουλεϊμανί; - ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο

Παπαδημητρίου: Δεν χαρήκατε με τη βόμβα στον Σουλεϊμανί; - ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Το βράδυ της Δευτέρας, πρώην δημοσιογράφος βρέθηκε φιλοξενούμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ και, ενώ συνομιλούσε με τον Πάνο Ρήγα του ΣΥΡΙΖΑ για το διεθνές δίκαιο, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τον ρώτησε σχετικά «Δεν χαρήκατε καθόλου πάντως που έφαγε την βόμβα ο Σουλεϊμανί;» για να εισπράξει την επίκριση από τον συνομιλητή του.«Δεν είπα ότι είμαι υπέρ, είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου να το χάρηκα», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ πως με την δημόσια τοποθέτησή του θέτει υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή. «Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί - οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του» καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί είναι επικίνδυνες. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή.

»Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί - οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση, η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».

 
Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εντάξει απλώς είπε δυνατά αυτό που σκέφτονται στη ΝΔ. Κάτι τέτοιες γαλάζιες δηλώσεις (με αποκορύφωμα την δημόσια αχρείαστη δηλωση στήριξης της Ελλάδας για την δολοφονία) βλέπουν στο Ιράν και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πήγαν περίπατο οι κάπως καλές σχέσεις που είχαμε παραδοσιακά μαζί τους και μας θεωρούν πια εχθρούς.
Όταν ο όρος μαθητευόμενοι μάγοι -πίστευα πως είχε εξαντληθεί η συνάφειά του με τους προηγούμενους- ταιριάζει απόλυτα και στους τωρινούς.Όταν είσαι βουλευτής και μάλιστα κυβερνητικός δεν χαριεντίζεσαι στα κανάλια, κάθε δήλωσή σου έχει ενδεχομένως βαρύνουσα σημασία.
Παπαδημητρίου: Δεν χαρήκατε με τη βόμβα στον Σουλεϊμανί; - ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο Πηγή: www.lifo.grτο ρεπορτάζ του συριζα να μεταδίδεται αποκλειστικά στη μεσημεριανή ζώνη.τι νιώθεις-τι είπες -τι εννοούσες