Απάντηση στις καταγγελίες για "φωτογραφική" διάταξη που έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, έδωσε  μέσα από την εφημερίδα Real News η Μπέτυ Μπαζιάνα, η σύντροφος του πρωθυπουργού.

 

Η διάταξη που καταγγέλει ο κος Μαυρωτάς είναι σύμφωνα με όσα λέει φωτογραφική για να της δώσει η κυβέρνηση το δικαίωμα να μεταχθεί από την πρωτοβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμηνύει πως δεν θα δεχτεί να γίνει βορά πολιτικής χυδαιότητας, αναφέρει δημοσίευμα της Real News.

 

«Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας» σχολιάζει η κα Μπαζιάνα εκφράζοντας την ενόχλησή της για τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν.

 

«Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τονίζει η κα Μπαζιάνα στη Real News και προσθέτει «Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά»

 

«Η μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά για αδιαφάνεια.  Ό,τι έχω καταφέρει ως ερευνήτρια δεν έχει κανένα θολό σημείο, είναι φανερό και μπορεί να κριθεί. Και γι' αυτό είμαι υπερήφανη» αναφέρει και προσθέτει πως οι μαθητές και οι φοιτητές της είναι οι πιο αυστηροί κριτές των οποίων η γνώμη την ενδιαφέρει.

 

«Σήμερα, επιλέγω συνειδητά να εργάζομαι στα πανεπιστημιακά εργαστήρια. Επιλέγω συνειδητά να διδάσκω σε ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο, με πενιχρή αμοιβή. Είναι τιμή μου να καταθέτω τις δυνάμεις μου στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω» αναφέρει.

 

«Μακριά από μένα τέτοιες λογικές» απαντά κληθείσα να σχολιάσει πως ως σύζυγος του πρωθυπουργού θα μπορούσε να αποσπαστεί σε κάποιο πολιτικό γραφείο ή να μην εργάζεται καν.

 

Το δημοσίευμα και την απάντηση σχολίασε πριν από λίγο και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος στο Facebook έγραψε:

 

"Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7.
Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί - όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή:


(1) Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και
(2) η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013).


Αν πρέπει λοιπόν να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις. Η κ. Μπαζιάνα έχει καλό βιογραφικό όπως και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία. Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις/προϋποθέσεις; Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό.


Ας βγάλει λοιπόν το Υπουργείο τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33 ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη. Θα το κάνει;