Ώρα αποφάσεων για το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη – Προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ώρα αποφάσεων για το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη – Προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συζητηθεί το θέμα του Παύλου Πολάκη, για να κινηθούν, όπως όλα δείχνουν, τη διαγραφή του από το κόμμα μετά την ανάρτηση με την οποία στοχοποιούσε δικαστές, δημοσιογράφους και δημόσιους λειτουργούς.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι προβλεπόμενες ποινές για τις πράξεις του είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη.

Ο Παύλος Πολάκης, σημειώνεται, έχει τεθεί ήδη εκτός ψηφοδελτίων, και εν συνέχεια καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας.

Η Κουμουνδούρου επέκρινε τη στάση που τήρησε ο βουλευτής, τονίζοντας πως «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη ουδείς δικαιούται να ρίχνει λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του» συμπληρώθηκε, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως «ο καθένας επέλεξε το δρόμο του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει με την απομάκρυνση Πολάκη ώστε να προστατευθεί το κόμμα, όντας και στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αυτά είναι τα κεντρικά μηνύματα, επί του θέματος: 

  • Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
  • Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο
  • Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά

Το θέμα Πολάκη έχει προκαλέσει τριγμούς και εντός του κόμματος, όμως, με ορισμένα στελέχη, όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, να μην επιθυμούν τη διαγραφή του. «Δεν πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο βουλευτής. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ