Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

Αντλία βενζίνης σε αυτοκίνητο Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
0

Τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας σκιαγράφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι τα μέτρα κινούνται σε τρεις άξονες και οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με στοχευμένα μέτρα στήριξης των πολιτών.

«Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός αυτής της εβδομάδας, Τετάρτη-Πέμπτη. Πρώτα από όλα, θα έχουμε τη συνέχιση της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η οικονομική ενίσχυση, κυρίως στους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους. Αυτά θα είναι χρήματα τα οποία με κάποιον τρόπο απευθείας θα έρθουν στους ανθρώπους για να τους ανακουφίσουν. Βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία, για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η περίμετρος. Θα είναι χρήματα που, προφανώς, θα είναι αφορολόγητα, και δεν συμψηφίζονται με καμία οφειλή. Θα τα πάρει ο κόσμος για να ανακουφιστεί από τις ανατιμήσεις που αντιμετωπίζει».

Οικονόμου: Ο κόσμος θα πληρώνει φθηνότερα καύσιμα

«Ο τρίτος πυλώνας είναι και η παρέμβαση στα καύσιμα. Κι εκεί, όπως σε όλες χώρες της Ευρώπης, έτσι και στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε όλοι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα θα υπάρχει παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία. Και εκεί θα υπάρχουν κριτήρια πιο διευρυμένα από τα κριτήρια της προηγούμενης κατηγορίας καταβολής της ενίσχυσης», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι τα πληρώνει σήμερα.  Άρα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές», επισήμανε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM