Οικονόμου κατά Τσίπρα: «Οι απόψεις του συνιστούν εκτροπή -Όλοι ξέρουν για τι είναι ικανός»

Ο Αλέξης Τσίπρας με μάσκα Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Σε δριμύ κατηγορώ κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «εκτροπή» το άρθρο του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Documento, τονίζοντας ότι οι απόψεις του δεν ταιριάζουν στην ιδιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιχμές του Παύλου Πολάκη κατά της δικαιοσύνης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή εκδήλωση είχε δηλώσει ότι «την επόμενη φορά πρέπει να είναι αλλιώς», αναφερόμενος σε επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μεταξύ άλλων πρότεινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δικαστές. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για απειλές που «συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία». 

Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή. Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού "θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει". Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την «πρώτη φορά αριστερά», δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον», τονίζει.

«Στο άρθρο του στο Documento, ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν», ότι «η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος», ότι «καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης οι αντίπαλοι» της κυβέρνησης «με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι» και πως η «τακτική αυτή σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM