Πολάκης για δικαιοσύνη: Την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς- Οικονόμου: Ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία

Πολάκης για δικαιοσύνη: Την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς- Οικονόμου: Ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν αιχμές του Παύλου Πολάκη κατά της δικαιοσύνης. 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε διαδικτυακή εκδήλωση είπε ότι «την επόμενη φορά πρέπει να είναι αλλιώς», αναφερόμενος σε επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μεταξύ άλλων πρότεινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δικαστές. 

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για απειλές που «συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία». 

Τι είπε ο Πολάκης 

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής για τη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές και για τη δικαιοσύνη. 

«Δεν ίδρωσε το αυτί της δικαιοσύνης» και «δεν συγκινείται εισαγγελέας», είπε κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς τοποθέτησής του, αναφέροντας παραδείγματα. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε «25-30 υποθέσεις» για τις οποίες «είχαν βγει πορίσματα ή ήταν στη διαδικασία τελειώματος», αλλά μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ «έχουν πιάσει αράχνες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. 

«Την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς. Πέρα από την επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς όταν θα ξαναέχει την εξουσία», είπε και συμπλήρωσε ότι «ο σκοπός αντί για συρτός, σιγανός, πρέπει να γίνει μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης».

Στη δικαιοσύνη, συνέχισε, αυτό σημαίνει «θεσμικότατες τομές με νομοθετικές πρωτοβουλίες». Ο κ. Πολάκης πρότεινε τη δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών «γιατί υπάρχει ανάγκη, γιατί δεν φτάνουν τις δικαστές». 

«Πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, γενναιόδωρο, για αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών», συμπλήρωσε. 

Η απάντηση του Οικονόμου 

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για απειλές εναντίον της δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. 

«Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει «έργω και λόγω» τα λεγόμενα του βουλευτή του. 

Η δήλωση του κ. Οικονόμου 

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας».
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM