Όχι παιδιά σε προεκλογικές διαφημίσεις ζητεί από τα κόμματα ο Συνήγορος του Πολίτη

Όχι παιδιά σε προεκλογικές διαφημίσεις ζητεί από τα κόμματα ο Συνήγορος του Πολίτη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Προστασία της εικόνας του παιδιού κατά την προεκλογική περίοδο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, συγκεκριμένα, να υπάρξει διακοµµατική συµφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφηση και µαγνητοσκόπηση των πολιτικών µε παιδιά, καθώς και η εµφάνιση και συµµετοχή των παιδιών σε πολιτικά µηνύµατα, διαφηµίσεις, αφίσες, προεκλογικές οµιλίες και εκδηλώσεις.


«Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε σήμερα µε αφορµή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.


Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων του ως Συνήγορος του Παιδιού, έχει ασχοληθεί εκτενώς µε την παρουσία των παιδιών στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης και την προστασία της προσωπικότητας, της τιµής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνοµες επεµβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύµφωνα και µε τις επιταγές της ∆ιεθνούς Σύµβασης για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού (άρθρο 16).


Ενδεικτικά αναφέρεται η πρόσφατη παρέμβαση, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές, reality shows και διαφημίσεις, καθώς και την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της εικόνας των παιδιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ