«Όχι» από Βερολίνο στο ελληνικό αίτημα να μην πουληθούν γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία

«Όχι» από Βερολίνο στο ελληνικό αίτημα να μην πουληθούν γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία Facebook Twitter
Η υπουργός Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ. EPA/FILIP SINGER
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την οποία συζήτησαν πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά την Γερμανίδα ομόλογό του για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής, ενώ για τον διάλογο με την Τουρκία, τόνισε ότι αφορά αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδος και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ελληνικό αίτημα για πάγωμα της πώλησης έξι υποβρυχίων γερμανικής κατασκευής στην Τουρκία συνάντησε εκ νέου την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, στη συνομιλία τους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από το Βερολίνο την αναστολή του προγράμματος ναυπήγησης έξι υποβρυχίων τύπου 214, με επιχείρημα ότι θα χρησιμοποιηθούν από το καθεστώς Ερντογάν για συνέχιση της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, φέρεται να απάντησε ότι το πρόγραμμα της ναυπήγησης και πώλησης στην Τουρκία των έξι υποβρυχίων τύπου 214 δεν μπορεί να διακοπεί ούτε να καθυστερήσει επειδή η κατασκευάστρια εταιρεία Thyssen δεσμεύεται από συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από το 2002.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ